
Helgrillad karré med ugnsbakad rotselleri
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk tamarisoja eller vanlig soja
- 1 tsk honung
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 1 tsk oregano
- 2 tsk salt
- Svartpeppar
- Valfria grönsaker
- 1,5 kg rotselleri
- 1,5 dl riven parmesan (parmaggiano reggiano)
- Persilja
- 500 gram saltat smör
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Grilla karrén till den uppnått en innertemperatur på 75-80 grader (använd gärna termometer när du grillar).
- Ta ut och låt vila övertäckt med folie minst 15 minuter.
- Pensla även grönsakerna och grilla dem.
Brynt smör (500 g saltat smör)
- Smält smöret i en kastrull. Låt inte temperatur stiga mycket över 125 grader. När smöret fått en nötaktig färg så är det klart. Håll det varmt.
Rotselleri
- När du har satt i gång grillen och brynt smöret så skala och skär rotsellerin i ca 1,5 cm tjocka skivor.
- Pensla med brynt smör och salta och peppra.
- Lägg på bakplåtspapper och baka i ugnen tills skivorna är helt mjuka. Det tar ca en timme. Täck ev med bakplåtspapper för att inte bränna på slutet.
- Ta ut skivorna och pensla med mer smör och toppa med osten och persiljan.
- När du vet att köttet är klart så griljerar du rotselleriskivorna så att de får lite färg.
- Skär upp köttet och servera med den bakade rotsellerin, grillade grönsakerna och det brynta smöret.