
Köttfärssås Bolognese
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 2 st gula lökar
- 2-3 st stjälkar selleri (eller motsvarande mängd rotselleri)
- 2 st morötter
- 4 st burkar krossade tomater gärna av märket Mutti
- 1 dl tomatpuré
- 4-6 st hackade vitlöksklyftor
- 2 dl rödvin valfritt men gör det extra gott
- 2 tsk timjan
- 4 st lagerblad
- oregano
- 4 tsk basilika
- 4 msk oxfond
- 2 msk sherryvinäger valfritt men gör det extra gott
- 2 msk olivolja
- 50 g smör
- Parmesanost till servering
- Vitkål till servering
- Smör
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- Finhacka lök, morot och selleri.
- Fräs köttfärsen och därefter sofriton i smör. Lägg i vitlöken på slutet och låt fräsa mer en kort stund.
- Tillsätt resten av ingredienserna och olivoljan. Låt puttra i två timmar. Smaka av om det behövs mer salt.
- Under tiden så strimlar du vitkålen och steker den i smör på svag värme.
- Servera vitkål och köttfärssås med riven parmesanost på toppen och lite färsk basilika.
- Bon appetit!