Råbiff till förrätt à la Marie
Marie är tillbaka och den här gången bjuder hon oss på en klassisk råbiff, med en liten twist. Istället för att agera huvudrätt så serverar hon råbiffen i en elegantare portion med egengjord rödbetssallad som förrätt!Marie Norder Aspholms andra recept som månadens gourmand.
Portioner 4 port
Ingredienser
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl ättikssprit
- 2 dl färdig majonnäs
- 1 krm tryffelolja eller efter smak
- 2 färska okokta rödbetor
- 2 msk hasselnötter
- Hackad persilja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 0,5 kg innanlår
- 1 msk små kapris
- 1 msk finhackad chalottenlök
- 0,5-1 msk dijonsenap
- 1 msk olivolja
- 4 äggulor
- Riven pepparrot
- Salt och peppar
Gör såhär
Instruktioner
Picklad rödlök
- Blanda ättikssprit och vatten.
- Skiva rödlöken och lägg den i ättiksblandningen. Låt stå i minst en timme.
Tryffelmajonnäs
- Blanda majonnäs, tryffelolja, salt och peppar och ställ i kylen.
Rödbetssallad
- Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga av skalen. Hacka dem grovt.
- Skala rödbetorna och riv de grovt.
- Blanda rödbetor, hasselnötter, persilja, vinäger, olivolja, salt och peppar.
- Smaka av om det behövs mer vinäger.
- Ställ i kylen.
Råbiff
- Gör råbiffen så nära servering som möjligt
- Hacka eller skär köttet i små fina bitar. Om du vill så kan du också be att få köttet malt när du köper det.
- Blanda alla ingredienser och var generös med salt och peppar.
- Smaka av om det behövs mer dijonsenap eller olivolja.
- Täck ytan med plastfolie så att den inte blir grå och ställ i kylen till servering.
Servering
- Forma fyra biffar och gör en fördjupning i mitten. Lägg en äggula i hålet.
- Lägg upp rödbetssalladen, picklad rödlök, klicka ut tryffelmajonnäsen och strö över riven pepparrot.
- Garnera gärna med ruccola eller andra gröna blad.
- Om du vill äta råbiff som huvudrätt så öka mängden kött till 150-200 g per person och servera tex. pommes frites till.