
Renskavsgryta med trattkantareller och rårörda lingon
En favorit från Diléns! En krämig och lättlagad gryta av renskav med trattkantareller och rårörda lingon.
Portioner 4 port
Ingredienser
Ingredienser
- 400 g renskav
- 2 gula lökar
- 200 g torkade trattkantareller
- 5 dl grädde
- 200 g gammaldags messmör
- Majsstärkelse (för redning)
- 100 g rårörda lingon
- Smör till stekning
- Ris eller kokt potatis till servering
Gör såhär
Instruktioner
- Dela löken på mitten och strimla tunna skivor. Stek löken tillsammans med kantarellerna och renskaven i smör i cirka 5 minuter i en gryta. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt grädde och red it med majsstärkelse till önskad konsistens. Tillsätt sedan messmör och låt sjuda i 20-30 minuter.
- 5 minuter innan servering, häll i de rårörda lingonen och rör om. Spara gärna några till garnering!
- Serveras med ris eller kokt potatis.