Recept
Riktiga saftiga hamburgare med en gudomlig tryffelmajonnäs
En hemgjord tryffelmajonnäs till de här fantastiska hamburgarna gör helgens måltid till en riktig fullträff. Servera hamburgarna toppade med cheddarost i ett briochebröd och lägg till dina favoritgrönsaker för att höja smakupplevelsen ytterligare.
Ingredienser
Hamburgare
- 1 kg nötfärs
- 2 msk oxfond
- 1 ägg
- salt
- peppar
Tryffelmajonnäs
- 2 ägg
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1,5 dl rapsolja
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk tryffelolja
Gör såhär
Tryffelmajonnäs
OBS! Det är viktigt att äggen och oljan är samma temperatur, annars kan majonnäsen skära sig.
Vispa äggulorna, senap, salt och peppar fluffigt.
Droppa sakta i rapsoljan medan du vispar, när majonnäsen blir tjockare behöver du inte hälla i oljan lika försiktigt längre.
Ha i lite tryffelolja åt taget medan du smakar av.
Hamburgare
Rör ihop ingredienserna och forma till hamburgare, med en höjd på ungefär två centimeter.
Stek i olja tills mitten av hamburgaren är 45 grader.
Lägg på cheddarost om du vill ha det så att den smälter fint medan hamburgarna blir helt klara.
Servera i ett briochebröd med valfritt tillbehör tillsammans med tryffelmajonnäsen.