Recept

Smörstekt bröd med skagenröra och prosciutto

Smörstekt bröd med skagenröra och prosciutto. Här har vi en snitt som alla älskar. Det smörstekta brödet tillsammans med smakerna från skagenröran och prosciutton gör en magisk kombo som kommer tro att dina smaklökar drömmer!
Ta gärna del av våra andra prosciuttosnittar som vi presenterade tillsammans med detta recept:
Gratinerade prosciuttosnittar med lite sting | Prosciutto med pepparrotsfyllning | En somrigt, härlig och frisk snitt
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 st skivor rostbröd tex formfranska
  • Smör att steka brödet i
  • Prosciutto
  • Skagenröra i önskad mängd recept nedan!
  • Gräslök till garnering
  • Penséer till garnering inte ett måste!
Gör såhär

Instruktioner

  • Blanda ihop skagenröran (150 g handskalade räkor i lag, 1 dl crème fraiche, 2 msk finhackad gräslök, 1 msk finhackad dill, 0.5 tsk rivet citronskal) i en bunke.
  • Låt det stå medan du skär bort kanterna på formfranskan och delar de på mitten.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och när smöret tystnar lägger du ned brödskivorna och steker tills de får en fin färg.
  • Låt svalna något. Toppa med skagenröra, prosciutto och gräslök!